Oficialii Pentagonului au anunțat primele măsuri de distribuire şi administrare a vaccinului Pfizer împotriva noului coronavirus.

Astfel, un număr de peste două milioane de militari activi, rezervişti şi angajaţi civili din sectorul apărării ar urma să fie vaccinați. Măsurile mai includ livrarea a 44.000 de doze cel mai devreme săptămâna viitoare, transmite postul de televiziune CNBC.

Imunizarea tuturor acestor angajaţi va fi o sarcină logistică uriaşă, care se va concentra pentru început pe populaţiile prioritare din 16 locaţii.

În etapa inițială a unei operaţiuni care se va desfăşura în trei etape, Pentagonul va oferi vaccinul la trei baze militare din Statele Unite şi la trei din străinătate, pentru lucrători din sectorul sănătăţii, serviciile de urgenţă, personalul pentru siguranţă publică şi membri ai unor servicii selectate şi dependenţi ai acestora.

Vaccinul necesită o administrare în două doze, pentru a asigura cel mai înalt nivel de protecţie împotriva COVID-19, a doua doză mai mare urmând să fie administrată aproximativ o lună mai târziu.