În aceste zile, peste 9000 de tineri medici care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a verificat astăzi modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși  la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020.

“Vin în fața voastră cu aceleași emoții pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale. Felicit pe toți cei care au reușit să treacă acest concurs și le urez succes”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a evidențiat, totodată, responsabilitatea acestei generații de tineri medici care a ales prioritar specialitățile deficitare, de care este nevoie în sistem în situația actuală, respectiv ATI și boli infecțioase.

În acest an, marcat de un context epidemiologic special și dificil, la concursul de rezidențiat s-a înregistrat un număr record de candidați, aproximativ 12 000.

Repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătății a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7 061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. 565 de locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.