Peste 700 de participanti au luat parte la cel de-al 39-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

0
20

Peste 700 de medici diabetologi dar si din domenii conexe, dintre care 17 speakeri internationali de renume si peste 50 de speakeri nationali, s-au reunit timp de patru zile in cadrul celui de-al 39-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, ce s-a desfasurat in perioada 22-25 mai 2013, la Sibiu.

Evenimentul de inalta tinuta stiintifica, ce s-a desfasurat in doua sali in paralel, a adus in acelasi cadru de discutii personalitati de marca ale diabetologiei mondiale, dar si unii dintre cei mai reputati medici specialisti din Romania pentru a dezbate cele mai noi informatii privind diabetul zaharat si complicatiile acestuia.

Cel de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a cuprins workshop-uri, sesiuni stiintifice, sesiuni de lucru, sesiuni plenare, prezentari, dar si activitati interactive pentru participanti, cum ar fi sesiuni de postere si biblioteca – colt de lectura.

Ad in title

Evenimentul stiintific a debutat cu o ceremonie de deschidere in cadrul careia au fost premiate adevaratele valori ale diabetologiei.

De asemenea, in cadrul Congresului Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a avut loc si o conferinta de presa, unde au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale. Mai exact, in cadrul acestei conferinte, la care au participat prefectul judetului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. univ. dr. Maria Mota, si sef. lucr. dr. Carmen Natea din cadrul Departamentului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, au fost prezentate cele mai noi date privind prevalenta diabetului zaharat in lume si in Romania, dar si modalitatile de preventie si control ale maladiei secolului XXI.

Tot cu prilejul acestui eveniment stiintific de amploare, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a ales sa sustina un tanar talent, diagnosticat cu diabet la varsta de 10 ani.

Cel de-al 39 lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si-a inchis portile in data de 25 mai 2013, cand au fost premiate cele mai bune lucrari din sesiunile de postere ce au avut loc in zilele de 23 si 24 mai 2013.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Parteneri principali: Lilly Diabetes, Novo Nordisk, Astra Zeneca – Bristol-Myers Squibb

Partener platina: Sanofi

Partener aur: Servier

Parteneri argint: Berlin-Chemie Menarini, Novartis, MSD, Abbott Diabetes Care

Partener bronz: Roche

Partener Postere: TrustMed

Parteneri: IME-DC, Worwag Pharma, Meda, Chimimportexport -Plurimex S.R.L., DG Group, Bayer Health Care, Torrent, Bioexpert, Alfa Wassermann, Sun Wave Pharma, Delta Hospital

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentDecizia de numire a lui Cristian Busui la conducerea CNAS a fost publicata in Monitorul Oficial
Articolul următorSpeakeri de renume international prezenti la cel de-al 39-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice