Peste 500 de participanti la Congresul National al Societatii Romane de Hipertensiune, 18-20 septembrie 2014

0
16

Peste 500 de participanti dintre care 83 de speakeri nationali si internationali au luat parte la una dintre cele mai importante manifestari din domeniul cardiologiei romanesti – Congresul Societatii Romane de Hipertensiune. Evenimentul de inalta tinuta stiintifica s-a desfasurat in perioada 18-20 septembrie 2014, sub auspiciile Societatii Europene de Hipertensiune, ale Academiei de stiinte Medicale si ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune adebutat cu o ceremonie fastuoasa la care au participat reprezentanti ai autoritatilor, personalitati ale medicinei romanesti, invitati din strainatate si cadre medicale. Ceremonia s-a incheiat cu un concert sustinut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nechifor”.

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune din acest an a avut ca tema principala „Certitudini si dileme in Hipertensiunea Arteriala” si a cuprins 16 sesiuni stiintifice, 5 workshop-uri, dintre care unul dedicat asistenetelor medicale, doua sesiuni de prezentari orale, o sesiune dedicata medicilor rezidenti si doua sesiuni postere. De asemenea participantii au avut ocazia de a asista la simpozioanele comune ale Societatii Romane de Hipertensiune cu Societatea Europeana de Hipertensiune si Societatea Europeana de Cardiologie. O noutate a evenimentului a fost organizarea unei mese rotunde a tarilor balcanice privind prevalenta si controlul hipertensiunii arteriale.

Ad in title

in cadrul Congresului a avut loc si lansarea cartii „Punct si ContraPunct”, editia a II-a, sub coordonarea prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Articolul precedent10 pasi pentru o alimentatie sanatoasa
Articolul următorUn elicopter SMURD s-a prabusit in lacul Siutghiol din judetul Constanta