Peste 50 de milioane de cazuri de COVID-19, la nivel global. Europa este cea mai afectată

0
261

Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus a depășit, duminică, 50 de milioane la nivel mondial, a anunțat Reuters. Cel de-al doilea val al pandemiei, produs în ultimele 30 de zile, reprezintă un sfert din acest total. Europa este cea mai afectată regiune. Aceasta a depășit America Latină, înregistrând nu mai puțin de 12 milioane de cazuri de COVID-19. De asemenea, în Europa au avut loc 24% dintre decesele provocate de COVID-19.

Peste 100.000 de cazuri zilnice, în SUA

Octombrie a fost luna cu cele mai multe cazuri, Statele Unite ale Americii (SUA) devenind prima țară care a raportat peste 100.000 de îmbolnăviri zilnice. De asemenea, creşterea puternică a numărului de cazuri de COVID-19 din Europa a contribuit la totalul mondial. Media ultimei săptămâni arată că numărul infecţiilor zilnice cu SARS-CoV-2 a crescut cu peste 540.000.

La nivel mondial, au murit mai mult de 1,25 de milioane de oameni, din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârşitul lui 2019.

Continentul european înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, respectiv 51% din total. Conform mediei ultimelor şapte zile, Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

Al doilea val al pandemiei pune la grea încercare sistemele de sănătate din întreaga Europă, determinând Germania, Franța și Marea Britanie să impună cetățenilor să stea mai mult acasă.

 

Articolul precedentMedicul Cristian Oancea: O să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem
Articolul următorProf.dr. Cristian Băicuş: De ce spitalele dedicate COVID-19 sunt o idee proastă