Peste 300 de participanti la cea de-a treia editie a Conferintei RoVaccin 2015

0
259

Peste 300 de medici din specializarile medicina de laborator/ microbiologie, epidemiologie, boli infectioase, medicina de familie/ medicina generala, sanatate publica si management sanitar, medicina scolara, pediatrie, neonatologie, ginecologie si pneumologie si peste 30 de reputati speakeri din domeniul vaccinologiei au participat la cea de-a treia editie a Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015, desfasurata in data e 21 martie 2015.

Conferinta RoVaccin 2015are un caracter multidisciplinar si urmareste informarea, facilitarea schimbului de informatii si identificarea unor solutii concrete in managementul eficient al vaccinarii si al bolilor prevenibile prin vaccinare. Altfel spus, evenimentul stiintific se doreste a fi un instrument prin care dialogul intre profesionistii implicati in vaccinare sa fie facilitat.

Manifestarea stiintifica vine in contextul in care tara noastra inregistreaza o rata de vaccinare sub cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Astfel vorbim de un procent al ratei de vaccinare sub 75% fata de 95% cat recomanda OMS.

„O rata de vaccinare inferioara recomandarilor OMS poate reprezenta un pericol pentru sanatate publica, crescand riscul izbucnirii unor epidemii. Este extrem de important ca populatia sa cunoasca pericolele care pot aparea in cazul neacoperirii vaccinale corespunzatoare, deoarece vaccinurile ofera protectie nu numai individului, ci si colectivitatii, impiedicand transmiterea multor boli infectioase. De asemenea, informarea cu privire la problematica imunizarii trebuie sa fie realizata exclusiv din surse credibile, de catre profesionisti in domeniul medical sau de catre persoane instruite in acest sens. Atragem atentia ca reticenta cu privire la utilitatea vaccinarii este cauzata de multe ori de o informare eronata sau incompleta, alimentata de surse neavizate”,a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, presedinte Societatea Romana de Microbiologie.

Asadar, intr-un context mondial ingrijorator, de reemergenta a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare, este extrem de important ca populatia sa fie informata corect in privinta imunizarii prin vaccinare, din surse credibile si avizate.

in cadrul RoVaccin 2015 a fost organizata si o conferinta de presa tocmai pentru ca informatiile provenite de la adevaratii peofesionisti in domeniul vaccinarii sa ajunga cat mai repede si intr-o maniera cat mai corecta catre populatie.

Conferinta Natioala Actualitati in Vaccinologie RoVaccin 2015 este organizata stiintific de Societatea Romana de Microbiologie.

Articolul precedentStudiu: 8 din 10 nu au timp sa se spele pe dinti, iar cei mai multi sar peste periajul de seara
Articolul următorAcoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii