Peste 3.000 de persoane au fost confirmate cu bruceloză în nord-vestul Chinei într-un focar cauzat de o scurgere la o companie biofarmaceutică anul trecut, au declarat marți autoritățile, citate de CNN.

Comisia de sănătate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat că 3.245 de persoane au contractat bruceloza, care este adesea cauzată de contactul cu animalele care transportă bacteriile brucella.

Potrivit sursei citate, rezultatele preliminare arată că alte 1.401 de persoane ar fi pozitive, a precizat Comisia de Sănătate a orașului. În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din cei 2,9 milioane de locuitori ai orașului.

Boala, cunoscută și sub denumirea de febră Malta sau febră mediteraneană, poate provoca simptome, care includ dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. În timp ce acestea pot dispărea, unele simptome pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau inflamarea anumitor organe, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Transmiterea de la om la om este extrem de rară, potrivit CDC. În schimb, majoritatea oamenilor sunt infectați consumând alimente contaminate sau respirând bacteriile – ceea ce pare să fie cazul în Lanzhou.

Acest focar a rezultat dintr-o scurgere la fabrica de produse farmaceutice biologice Zhongmu Lanzhou, care a avut loc între sfârșitul lunii iulie și sfârșitul lunii august anul trecut, potrivit Comisiei de sănătate a orașului. În timp ce producea vaccinuri Brucella pentru uz animal, fabrica a folosit dezinfectanți și produse igienice expirate – ceea ce înseamnă că nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale.

Aceste gaze reziduale contaminate au format aerosoli care conțineau bacteriile – și s-au scurs în aer, transportate de vânt până la Institutul de cercetare veterinară din Lanzhou, unde a izbucnit prima dată focarul.