Peste 250 de medici au luat parte la cea de-a treia editie a Cursului COMBAT, de la Craiova

0
47

Peste 250 de participanti, 14 speakeri si aproximativ 9 ore de discutii. Acestea sunt datele celei de-a treia editii a Cursului National de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualitati in Diagnostic si Tratament, ce a avut loc in data de 15 februarie 2013, la Craiova.

Cursul COMBAT, organizat de Societatea Romana de Hipertensiune, a reunit si de aceasta data specialisti din cardiologia romaneasca, precum si din arii conexe, implicati in diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale.

in cadrul evenimentului au fost dezbatute o serie de cazuri clinice ilustrative, pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiune arteriala. Mai exact, au fost discutate consecintele hipertensiunii arteriale in cazul pacientilor cu diabet zaharat si boala cerebrovasculara, modul in care o sarcina este influentata de aceasta afectiune, dar si utilitatea masurarii ambulatorii a tensiunii arteriale, impactul hipertensiunii arteriale asupra pacientului dializat.

Evenimentul a fost coordonat stiintific de prof. univ. dr. Maria Dorobantu si de prof. univ. dr. Eugen Mota.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Hipertensiune

Parteneri: Servier si Pfizer Cardiology

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Sistemul sanitar va avea o Strategie Nationala de Sanatate Publica
Articolul următorSpecialistii estimeaza ca 70 de milioane de persoane sufera, in intreaga lume, de Glaucom Primar cu Unghi Deschis