Peste 200 de participanti la Cursul DIAMOND, editia Iasi, 2014

0
32

Peste 200 de medici diabetologi, medici de familie, medici internisti, cardiologi, pneumologi, nefrologi, neurologi si medici chirugi au luat parte la Cursul Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli legate de nutritie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases). Evenimentul ce a reunit unii dintre cei mai importanti specialisti ai medicinei romanesti s-a desfasurat in data de 15 februarie 2014, la Iasi.

Scopul Cursului DIAMOND a fost acela de a aduce in atentia participantilor cele mai noi informatii cu privire la noutatile in materie de preventie, diagnostic si tratament al bolilor metabolice si de nutritie. Printre temele abordate in cadrul Cursului DIAMOND s-au numarat a€œScreeningul si diagnosticul bolilor metabolico-nutritionale”, prezentata de prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, „Dislipidemia aterogena”, sustinuta de conf. univ. dr. Romulus Timar, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Timisoara, „Evaluarea riscului cardiovascular la pacientul cu diabet”, tema sustinuta de prof. univ. dr. Radu Lichiardopol, seful Sectiei de diabet din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescu”, dar si „Tratamentul neuropatiei diabetice”, prezentare sustinuta de prof. univ. dr. Mariana Graur, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Iasi.

Directorii Cursului Diamond de la Iasi au fost prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie ti Boli Metabolice si prof. univ. dr. Mariana Graur, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Iasi.

Ad in title

Cursul DIAMOND, editia Iasi 2014, a facut parte dintr-o serie de manifestari organizate de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in toata tara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informatii de ultima ora cu privire la preventia, depistarea precoce, tratamentul si complicatiile bolilor metabolico-nutritionale.

Articolul precedentOperatiile estetice, un cadou inedit de Ziua Indragostitilor
Articolul următorMedical Forum, editia Timisoara, 25-26 februarie 2014