Peste 20.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în cadrul Maratonului Vaccinării, Ediția București

0
410

20.360 de persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus în cadrul Maratonului Vaccinării, Ediția București, care s-a desfășurat în perioada 7-10 mai.

Potrivit prof. dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, acțiunea a fost una de succes.

”În 7 mai s-au vaccinat 1.223 de persoane la Bibliotecă și 1.962 la Sala Palatului. În 8 mai, 2.772 de persoane la Bibliotecă și 4.743 la Sala Palatului. În 9 mai, 3.479 de persoane s-au vaccinat la Bibliotecă, 5.674 de persoane la Sala Palatului. Și azi-noapte, 236 de persoane la Bibliotecă și 271 la Sala Palatului, deci 7.710 la Bibliotecă și 12.650 la Sala Palatului. În total, 20.360 de persoane vaccinate, cu mult, spunem noi, peste așteptările unora. Noi nu ne-am propus la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulți vaccinați. Acțiunea a fost profesională din partea Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, dar și științifică pentru că în studioul de aici s-au prezentat numeroase conferințe, s-a răspuns la foarte multe întrebări ale persoanelor care doreau să se vaccineze și aveau temeri. (…) Vom continua această activitate de informare. (…) Noi spunem că a fost un succes.”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București în cadrul conferinței de presă susținute la Sala Palatului, odată cu închiderea Maratonului.

La Maratonul Vaccinării, Ediția București au fost implicați 1.349 de voluntari.

În ceea ce privește reacții secundare, acestea au fost destul de puține și nu semnificative în ceea ce privește gravitatea, potrivit prof. dr. Jinga.

”Au fost foarte puține, deși am avut o echipă profesionistă de intervenție în cazul unor efecte secundare. Au fost 9 lipotimii, adică 9 hipotensiuni, 10 hipertensiuni, 3 cazuri de stare de greață, 2 cazuri de cefalee și 10 cazuri de amețeli. Au fost efecte adverse foarte puține, unele dintre ele fiind cauzate de fapt de emoțiile pe care le aveau persoanele care se vaccinau. Au venit foarte multe persoane cu comorbidități, cu șocuri anafilactice în antecedente care au avut încredere în noi, în echipa profesionistă a Universității și așa s-au și vaccinat pentru că altfel nu ar fi ajuns niciodată să se vaccineze”, a mai precizat rectorul UMF ”Carol Davila” București.

Articolul precedent6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare
Articolul următorConf. dr. Mihai Craiu: Românii au arătat că ei cred mai degrabă în știință