La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit cifra de 100.000 miercuri. În tot acest timp, statele din întreaga lume se luptă cu noile mutații ale virusului, dar și cu deficiențele de vaccin împotriva COVID-19.

Astfel, aproape 1,3% din populația lumii este infectată cu SARS-CoV-2, virus care cauzează boala COVID-19, iar peste 2,1 milioane de oameni au decedat, potrivit unei analize Reuters.

Conform bilanțului sursei citate, de la începutul anului 2021, la fiecare 7,7 secunde, în medie, o persoană a fost infectată cu noul coronavirus. În aceeași perioadă, aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.

Cele mai afectate țări, respectiv Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit, reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar reprezintă 28% din populația globală, potrivit analizei Reuters.

Primele 50 de milioane de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate într-un interval de 11 luni. Dublarea cazurilor s-a făcut în doar trei luni, ceea ce arată încă o dată ritmul rapid de infectare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în aproximativ 56 de state, unde s-au administrat cel puțin 64 de milioane de doze. La nivel mondial, Israelul se află în topul țărilor la vaccinare pe cap de locuitor, mai scrie Reuters.