Institutul Naţional al Sănătăţii din Peru a anunţat, vineri seară, că a luat decizia să întrerupă testele clinice pentru vaccinul anti-COVID-19 al companiei Sinopharm, pentru că unul dintre participanții la studiu s-a confruntat cu dificultăţi în mişcarea braţelor, potrivit presei internaționale.

„În urmă cu câteva zile, am semnalat, aşa cum ne este cerut, autorităţilor de reglementare că unul dintre participanţii noştri a prezentat simptome neurologice care ar putea corespunde unei boli numite sindromul Guillain-Barre”, a menționat cercetătorul-şef, German Malaga.

Sindromul Guillain-Barre este o afecțiune rară şi necontagioasă ce afectează mobilitatea braţelor şi picioarelor.

60.000 de voluntari au primit vaccinul Sinopharm, la nivel mondial

O campanie de vaccinare din America împotriva unei presupuse devastatoare tulpini de gripă porcină a fost oprită, în anii 70, după ce 450 dintre cei vaccinaţi au dezvoltat acest sindrom, care poate cauza paralizie, potrivit presei internaționale.

În Peru, testele clinice pentru vaccinul chinezesc Sinopharm urmau să se încheie săptămâna aceasta. Testele au fost realizate pe 12.000 de oameni.

Rezultatul testelor va fi disponibil la jumătatea anului 2021. Guvernul peruan a anunțat că va cumpăra până la 20 de milioane de doze pentru a vaccina două treimi din populaţie, în cazul în care vaccinul se va dovedi un succes.

Circa 60.000 de persoane la nivel mondial au primit deja vaccinul Sinopharm, inclusiv voluntari din Argentina, Rusia şi Arabia Saudită.

În Peru, au fost confirmate, până în prezent, 979.111 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi 36.499 de decese asociate.