Personalul medical din centrele de vaccinare își va primi și salariile restante din august. Anunțul MS

0
72
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Ministerul Sănătăţii anunţă că a alocat aproape 25 de milioane de lei pentru achitarea salariilor restante din luna august pentru personalul medical din centrele de vaccinare.

“Ministerul Sănătății a transmis astăzi, 17 septembrie 2021, deschiderile de credite bugetare în sumă de 24.851.000 lei în vederea achitării salariilor restante din luna august 2021 pentru personalul medical din centrele de vaccinare, după ce, în această săptămână, au fost plătite și sumele pentru lunile mai – iulie a. c.“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

“Cu aceste fonduri ajungem la zi cu plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, așa cum am promis”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ministerul Sănătății anunța, joi, că a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale restante, aferente lunilor mai-iulie, ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

Potrivit MS, ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie 2021 erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate. Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Articolul precedentGCS: Crește numărul pacienților în stare gravă la ATI. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 73 decese
Articolul următorUn registrator la un centru de vaccinare din Ialomița, cercetat penal după ce ar fi eliberat adeverinţe false