Persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză AstraZeneca ar putea să facă rapelul cu vaccin ARNm

0
76

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță a declarat joi că posibilitatea ca persoanele vaccinate cu prima doză de la AstraZeneca să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager este în acest moment analizată. O decizie finală în acest sens urmează să fie luată săptămâna viitoare.

”Schemele heterologice de vaccinare, combinarea a două vaccinuri cu tehnologii diferite, în mod particular cea cu prima doză efectuată cu ser de la AstraZeneca și a doua doză cu ARN mesager. La acest moment avem răspuns de la Comisia de epidemiologie care recomandă utilizarea acestei scheme, așteptăm răspuns și de la Comisia de sănătate publică de la nivelul ministerului. Vom reevalua toate datele științifice și vom anunța săptămâna viitoare decizia finală”, a declarat Gheorghiță joi în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Victoria.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că această schemănu contravene Agenției Medicamentului, fiecare stat având dreptul să își facă propria politică de sănătate publică de vaccinare.

Ad in title

”Foarte probabil că va fi adoptată în România această schemă de vaccinare, având în vedere că avem date științifice pe baza cărora să luăm această decizie. Nu contravine Agenției Medicamentului, fiecare stat își face propria politică de sănătate publică de vaccinare în baza datelor care certifică siguranța și eficacitatea schemelor de vaccinare”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentCoronavirus: Certificatul digital european pentru COVID-19 a intrat în vigoare
Articolul următorBaciu: Cât timp mai pot fi folosite adeverinţele clasice de vaccinare sau de testare la trecerea frontierei