Persoanele infectate cu HIV-SIDA nu se pot angaja

0
363

Peste 200 de tineri infectati cu virusul HIV din Caras-Severin, care au ajuns la varsta majoratului, nu reusesc sa se angajeze din cauza faptului ca societatea ii respinge.

in incercarea de a-i integra pe acesti tineri in societate, Asociatia „Inocenta si Speranta” din Caras-Severin a lansat un proiect finantat de Fundatia ALCOA din Arad.

Proiectul „impreuna vom invinge” se deruleaza pe o perioada de sase luni si are ca grup tinta persoanele seropozitive din judetul Caras-Severin. Proiectul vizeaza scaderea riscului de marginalizare si de discriminare din partea colectivului din care fac parte persoanele infestate HIV-SIDA, precum si gasirea unui loc de munca pentru acestea.

Peste 200 de persoane seropozitive care au ajuns la varsta majoratului isi doresc sa se angajeze si sunt apte de munca, doar ca angajatorii, in ciuda facilitatilor pe care le au, continua sa le respinga. Solutia ar putea veni din partea unor ateliere protejate in care persoanele seropozitive sa desfasoare diverse activitati.

Tinerii seropozitivi simt zi de zi ca sunt marginalizati si discriminati si, pe langa boala pe care o au, sunt nevoiti sa indure si respingerea societatii.

Dupa cum a declarat Petrica Agape, presedintele Asociatiei „Inocenta si Speranta”, acceptarea persoanelor seropozitive tine de educatia pe care o are societatea, iar atata timp cat si unele institutii publice ii resping pe acestia si le refuza angajarea pe anumite posturi, comunitatea isi va pastra, in continuare, atitudinea discriminatorie fata de respectivii bolnavi.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentAlimentatia sanatoasa a copiilor
Articolul următorAstmul bronsic – Aspecte generale