Persoanele care au o scoarta cerebrala mai subtire decat este normal sunt mai predispuse in a dezvolta maladia Alzheimer si alte forme de dementa, potrivit rezultatelor unui studiu american recent.

Deocamdata, diagnosticul maladiei Alzheimer care afecteaza memoria a milioane de oameni la nivel mondial, nu se poate stabili inainte ca simptomele sa-si faca aparitia. insa o descoperire a oamenilor de stiinta din Statele Unite ale Americii, ar putea face posibil un diagnostic timpuriu al acestei maladii. Descoperirea oamenilor de stiinta se refera la dimensiunea creierului. Mai exact este vorba despre grosimea cortexului cerebral, scoarta care se afla la exteriorul creierului.

Cercetatorii americani au observat cu ajutorul investigatiei prin rezonanta magnetica ca un cortex cerebral mai subtire anunta maladia Alzheimer cu multi ani inainte de aparitia simptomelor. Desi medicina nu dispune de un medicament care vindeca maladia, aceasta descoperire este importanta pentru ca permite administrarea timpurie a medicamentelor in vederea incetinirii evolutiei.

Statisticile au aratat ca aproximativ 6% din europeni cu varste de peste 65 de ani sufera de Alzheimer. Aceasta maladie afecteaza progresiv memoria, atentia si capacitatea de decizie, precum si personalitatea si comportamentul bolnavului.