Pe heliportul SUUB a aterizat pacientul cu numărul 100, un bebeluș de două zile, cu icter intens hemolitic

0
302

Un bebeluș în vârstă de două zile, cu icter intens hemolitic, din Alexandria, a fost adus cu elicopterul SMURD la Spitalul Universitar de Urgență București, fiind preluat în Unitatea de Primiri Urgențe, potrivit unui anunț al unității medicale.

Bebelușul este astfel cel de-al 100-lea pacient transportat aerian pe heliportul construit pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București.

Cei mai mulți pacienți au fost aduși cu diagnostice precum infarct miocardic acut ori accident vascular cerebral.

Potrivit aceleiași surse, în acest moment, bebelușul se află în maternitatea Spitalului Universitar de Urgență București, sub tratament, iar medicii îi fac în continuare o serie de investigații, starea sa fiind satisfăcătoare.

“ Nou-născutul avea nevoie de îngrijiri complexe și de un tratament de specialitate, acesta fiind motivul pentru care medicii de la Alexandria au decis transferul lui la SUUB. Secția de Neonatologie a SUUB este clasificată ca maternitate de gradul III având capacitatea de a acorda îngrijiri medicale înalt calificate pentru orice fel de patologie neonatală și fiind dotată în acord cu cerințele internaționale, cu echipamente de reanimare și îngrjire neonatală performante”, potrivit reprezentanților Spitalului Universitar.

Aceștia au spus că cea de-a 100-a aterizare pe heliportul SUUB are loc la opt luni de la inaugurarea investiției de 1 milion de euro, costurile fiind suportate în totalitate de o companie privată.

Potrivit anunțului făcut de Spital, în premieră pentru sistemul medical, 20% dintre zboruri au avut loc noaptea, heliportul SUUB având instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.

Cei 100 de pacieți aduși cu elicopterele SMURD provin din diferite zone ale țării, cele mai multe cazuri fiind preluate din Craiova, Alexandria, Galați, Brăila, Bacău, Constanța și Tulcea.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit funcțional pe 3 decembrie 2019.

Articolul precedentRaport INSP: Peste 34% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, în București și patru județe
Articolul următorCNSCBT: Aproape 95% dintre decesele COVID-19 din ultima săptămână aveau comorbidități