Parisul și suburbiile sale ar putea intra în alertă maximă de luni

0
143
Foto: gestion.pe

Parisul şi suburbiile sale ar putea intra de luni în stare de alertă maximă pentru epidemia de coronavirus, dacă se confirmă avansarea epidemiei în regiune, a declarat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran.

Capitala franceză şi suburbiile sale au ”depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”, a declarat ministrul Véran, în cadrul unei conferinţe de presă. „Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, indicând că situaţia va fi revizuită duminică.

Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 în Franţa a depăşit pragul de 32.000 de la începutul crizei sanitare în martie, potrivit cifrelor publicate joi seara de Departamentul pentru Sănătate Publică, relatează AFP, citată de Agerpres.

Astfel, 63 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 577.505, dintre care 13.970 raportate în ultimele 24 de ore (faţă de 12.845 miercuri). În total, 32.019 persoane au murit în urma infectării cu COVID-19 în Franţa.

Rata de pozitivitate a testelor rămâne la 7,6%, faţă de aproximativ 4% la începutul lunii septembrie, iar 1.234 de cazuri de contaminare în cadrul unor grupuri sunt în curs de investigare, dintre care 239 în cămine de bătrâni.

În prezent, 1.259 de pacienţi cu COVID-19 se află la terapie intensivă, inclusiv 142 în ultimele 24 de ore, o cifră cu mult sub nivelurile atinse în momentul de vârf al epidemiei, când 7.000 de pacienţi cu coronavirus primeau îngrijiri medicale la terapie intensivă.

Articolul precedentNelu Tătaru a declarat că nu se impune starea de urgență, ci respectarea regulilor
Articolul următorDSP București, precizări despre obținerea rezultatului testului COVID-19