Pana in 2020, bolile cardiovasculare vor deveni a€œucigasul numarul 1″, la nivel mondial

0
110

La nivel mondial, Romania ocupa un loc fruntas in topul deceselor din cauze cardiovasculare, statisticile aratand ca doi din trei romani mor din cauza bolilor cardiovasculare, iar unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Specialistii trag un semnal de alarma, deoarece statisticile arata ca pana in 2020, la nivel mondial, bolile cardiovasculare vor deveni „ucigasul numarul 1 „, depasind astfel bolile infectioase.

in data de 13 martie 2012, Fundatia Romana a Inimii a prezentat primele rezultate ale campaniei de educatie a populatiei pentru prevenirea bolilor cardiovasculare in Romania. in urma campaniei S.O.S Cardio, care a avut ca slogan „Atentie, risc cardiovascular”, 10% din populatie a primit mesajul si s-a prezentat la medic, pentru un control.

„Romania ocupa unul dintre ultimile locuri in Europa in ceea ce priveste speranta de viata, romanii traind cu zece ani mai putin decat cetatenii altor tari din cauza bolilor cardiovasculare. De obicei doctorii dau doar ani vietii, noi va ajutam sa dati si viata anilor”, a declarat prof. univ. dr. Dan Gaita presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Succesul campaniei S.O.S Cardio s-a bazat pe testul cartonaselor, test conceput pentru evaluarea riscurilor de boala cardiovasculara. Aproximativ 64.000 de persoane si-au fascut testul online, iar rezultatele au aratat ca cei mai intalniti factori de risc sunt fumatul, stresul si hipertensiunea arteriala.

Articolul precedentAPCR: In sistemul de sanatate nu sunt respectate drepturile si nevoile pacientului
Articolul următorCopiii care sufera arsuri grave vor beneficia de terapii de ultima ora