Pacienții Spitalului de Recuperare din Cluj Napoca vor beneficia de tratamente cu aparatură modernă în valoare de milioane de euro

0
379
foto: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) și un anunț referitor la achiziționarea aparaturilor și a echipamentelor medicale de înaltă tehnologie necesare Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din municipiu; în valoare de 16.011.899 lei, acestea vor fi cumpărate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de autoritățile locale.

Unitatea sanitară va beneficia de o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale iar printre dotările vizate se numără și un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un aparat pentru tratarea disfagiei și un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului.

7 august, termenul limită pentru depunerea ofertelor

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 7 august, ora 15.00, criteriile de atribuire fiind binecunoscute: „cel mai bun raport calitate-preț”, respectiv „prețul cel mai scăzut”.

De asemenea, la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare vor mai ajunge un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

Articolul precedentMii de români, pe lista de așteptare a unui transplant de rinichi. Cele mai multe operații din țară se realizează într-un spațiu inadecvat, la Cluj
Articolul următorSJU Bihor face apel la donatorii de sânge