Pacientii oncologici de la IOB si-ar putea relua curele de radioterapie incepand de maine

0
203

Sute de pacienti nu si-au mai primit curele de citostatice de vineri, 16 ianuarie 2015, dupa ce aparatul de radioterapie din cadrul Institutul Oncologic Bucuresti s-a defectat. Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, situatia va fi remediata in cursul zilei de marti, 20 ianuarie 2015.

„Din informatiile pe care le avem, defectiunea va fi remediata in cursul zilei de maine. Aparatul functioneaza, ceea ce s-a defectat este dispozitivul de racire. Am anuntat firma care se ocupa de reparatii si maine se va ocupa de aceasta problema. Ministerul Sanatatii a aflat despre aceasta situatie astazi, in urma unei informari a managerului Institutului Oncologic. Aparatul deserveste in jur de 140 de pacienti zilnic. Pacientii care nu au putut beneficia de curele de radioterapie vor fi reprogramati in perioada urmatoare”, a declarat pentru www.SanatateaTv.ro, Oana Grigore, purtator de cuvant Ministerul Sanatatii.

Vom reveni cu informatii.

Articolul precedentAlianta pentru Sanatate din Romania: Asigurarile de sanatate, in pericol
Articolul următor1600 de bucuresteni si-au testat gratuit glicemia in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”