Pacienții COVID-19 de la ATI Piatra Neamț au fost mutați fără avizul DSP, chiar în ziua tragediei

0
302
Sursa foto Voluntarii SMURD

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a confirmat, într-un comunicat de presă, că pacienții secţiei ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, locul tragediei, au fost mutați chiar în ziua incendiului, fără a fi solicitat avizul DSP.

“La data de 13.04.2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a revenit cu o nouă modificare de structură în vederea avizării de către D.S.P. Neamț, care nu a vizat Secția ATI. Unitatea sanitară a funcționat cu această structură avizată de DSP Neamț, până la data de 14 noiembrie 2020. Pentru mărirea capacității secției ATI pentru pacienții pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Neamț”, a anunțat DSP Neamț.

Prima modificare a structurii secției ATI a avut loc la data de 26 martie 2020. “Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a solicitat avizul DSP Neamț în vederea modificării structurii secției ATI astfel: 10 paturi pentru pacienții pozitivi COVID-19 cazuri grave – pacienți intubați și cu potențial de agravare, la etajul III – Pavilionul Chirurgical și 24 de paturi de la etajul II pentru pacienții suspecți în așteptarea rezultatelor și pacienții negativi, care încă se aflau internați în spital și necesitau tratament pe terapie intensivă”, potrivit DSP Neamț. La momentul respectiv, această  solicitare a fost avizată favorabil de DSP Neamț

 

Articolul precedentA încetat din viață reputatul prof. dr. Alexandru Oproiu
Articolul următorCreatorul vaccinului COVID-19: Este absolut esențial să avem o rată mare de vaccinare