Pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale vor fi operați fără bisturiu la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

0
410
Sursa: Spitalul ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Pagina de Facebook

Pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale din Iași vor putea fi operați în scurt timp fără bisturiu în cadrul Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu. Acest lucru va fi posibil printr-o nouă tehnologie de radiochirurgie, care permite razelor de radiații să fie conduse direct la leziune, fără afectarea țesutului sănătos.

„Sutem în momentul de față în plan de a finaliza și instala un laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba radical modul de percepție, de tratament al pacienților cu afecțiuni neurochirurgicale. (…) Tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concetrate de radiații să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze țesutul sănătos. În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operației tradiționale. Intervenția nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicații și se face fără anestezie generală. Pacienții se pot întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură. Prin achiziționarea acestui aparat, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași va deveni singura unitate medicală din România care va deține cel mai recent model de Gamma Knife”, a declarat Șef lucr. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Specialistul în neurochirurgie a mai subliniat că în acest mod se va trece de la chirurgia grosieră, clasică, la chirurgia de mare finețe, siguranța pacientului fiind extrem de importantă, iar viitorul în neurochirurgie înseamnă cercetare și dezvoltare.

Articolul precedentAvertisment OMS pentru țările unde COVID-19 scapă de sub control
Articolul următorOMS: Peste 230.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 raportate în decurs de 24 de ore în lume, un record