88 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate pe pachebotul din Japonia. 542 din cei 3700 de oameni aflați pe vas s-au îmbolnăvit de Covid-2019, inclusiv un cetățean român. Ministerul Afacerilor Externe transmite că starea de sănătate a românului bolnav este bună, acesta se află într-un spital unde primește îngrijirile necesare.

Perioada de carantină pentru pasagerii și membrii echipajului de pe Diamond Princess se încheie pe 19 februarie, când oamenii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze. Ministerul Afacerilor Externe avertizează că românii care fac parte din echipaj pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile, în funcție de evoluția situației de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activității pe vas sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceștia de comun acord cu compania care operează nava.

În China continentală, numărul total al deceselor provocate de Covid-19 a ajuns marţi la 1.868, iar cel al cazurilor noi zilnice a crescut cu 1.886, ajungând la 72.436, potrivit autorităţilor.