Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenția asupra declinului testărilor pentru coronavirus la nivel global

0
286

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atras atenția, joi, că reducerea la nivel global a monitorizării răspândirii coronavirusului face mai dificilă descoperirea de noi variante, potrivit DPA.

Virusul circulă încă ”la un nivel incredibil de intens pe plan global”, a spus experta în COVID-19, Maria Van Kerkhove. Ea şi-a exprimat îngrijorarea referitor la modalitatea în care virusul continuă să producă mutaţii.

”E o situaţie care ne îngrijorează profund. Abilitatea noastră de a depista variante şi subvariante la nivel global se diminuează întrucât monitorizarea este în scădere”, a spus Von Kerkhove, potrivit Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că, în timp ce sfârşitul pandemiei este la orizont, trebuie menţinute strategiile de combatere a acesteia.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Ghebreyesus a spus că omenirea ”abia a început să întrevadă lumina de la capătul tunelului”, dar a adăugat: ”Nu am ajuns încă acolo. Faptul că putem vedea capătul, nu înseamnă că suntem la capăt”, a spus directorul OMS.

În timp ce numărul săptămânal al deceselor asociate coronavirusului continuă să scadă, bilanţul, de aproape 10.000, este în continuare prea ridicat, a precizat Tedros.

”10.000 de decese pe săptămână înseamnă cu 10.000 prea multe, când majoritatea acestor decese ar putea fi prevenite”, a spus Tedros.

Articolul precedentINSP: 42 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, diagnosticate până acum în România, dintre care cinci în ultima săptămână
Articolul următorNoi reguli pentru proiectarea şi construcţia ambulatoriilor medicale, aprobate de Ministerul Dezvoltării