Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, oferit de Klaus Iohannis directorului regional al OMS

0
36

Președintele Klaus Iohannis a oferit miercuri, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, directorului regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Hans Kluge, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor.

”Sunt încrezător că, prin exemplul personal, veți susține o Organizație regională puternică, orientată către excelență, capabilă să ofere în timp util expertize de încredere și relevante pentru toate statele membre din regiune. România a susținut candidatura dumneavoastră pentru această înaltă poziție strategică, luând în considerare vasta experiență în domeniu și faptul că prioritățile de mandat subliniate în Noul program de lucru răspund unei viziuni pe care ne-o dorim pentru viitorul OMS și pentru sănătatea cetățenilor europeni. Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veți contribui la consolidarea rolului Europei și al întregii Organizații la sănătatea globală. România a susținut nu doar un profesionist desăvârșit, dar și un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc, un bun prieten care a sprijinit eforturile de reformare ale sistemului românesc. Îmi exprim speranța că, pe viitor, vom valorifica solida relație de încredere pe care am construit-o, astfel încât să creștem calitatea și accesibilitatea serviciilor de sănătate. În semn de apreciere pentru hotărârea cu care ați ghidat răspunsul regiunii la pandemia de COVID-19, precum și pentru implicarea în extinderea și aprofundarea parteneriatului bilateral, am plăcerea de a vă acorda astăzi Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor”, a declarat președintele Iohannis în cadrul ceremoniei de decorare, de la Palatul Cotroceni.

Articolul precedentMedicii de familie susțin procesul de vaccinare împotriva COVID-19
Articolul următorAgenția Europeană pentru Medicamente organizează, miercuri, o conferință online despre vaccinul AstraZeneca