Orban, despre investiția în viitorul Spital Universitar Judeţean Sibiu

0
743

Premierul Ludovic Orban a declarat că pe lângă spitalele regionale Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, proiecte pentru care s-a semnat contractul de finanţare pentru construcţia lor din fonduri europene, „Guvernul sprijină şi spitalul din Sibiu şi spitalul din Braşov şi multe alte proiecte, care, unele dintre ele, ca şi proiectul acesta, sunt iniţiate de autorităţile locale”.

Orban a prezentat amplasamentul viitorului Spital Universitar Judeţean Sibiu, de pe Calea Şurii Mici, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Conform studiului de fezabilitate finalizat în iulie, noul spital judeţean este cea mai mare investiţie publică din judeţul Sibiu de după Revoluţie, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 de milioane de euro.

„Prezenţa noastră aici este o garanţie a sprijinului Guvernului României pentru proiectul Spitalului Universitar Judeţean Sibiu. Este un proiect spectaculos, un proiect indispensabil, pentru a oferi servicii de sănătate de calitate pentru locuitorii judeţului Sibiu şi nu numai pentru locuitorii judeţului. Este un proiect nu numai de spital, este un proiect de spital universitar şi, mai ales, este un proiect care pune cercetarea pe primul plan în cadrul acestei entităţi care se construieşte astăzi. Pentru Sibiu este fundamental să se realizeze un astfel de proiect, care sunt convins că va deveni un centru extrem de important, medical, în România. În ce ne priveşte, Guvernul sprijină acest proiect, aşa cum sprijină toate proiectele de dezvoltare a calităţii serviciilor medicale, indiferent că este vorba de spitale, de dotare cu echipamente, că este vorba de susţinerea medicinei de familie sau medicinei din ambulatoriu, toate aceste proiecte reprezintă o prioritate pentru Guvernul pe care-l conduc”, a afirmat Ludovic Orban.

Articolul precedentGCS: Record de infectări zilnice de 1.356 de persoane. 402 pacienți, la ATI
Articolul următorCum explică ministrul Tătaru numărul record de cazuri de infectări cu noul coronavirus