Oradea a fost pentru cinci zile capitala diabetologiei romanesti

0
218

Oradea a fost in perioada 10-14 noiembrie 2012 capitala diabetologiei romanesti, in aceasta perioada desfasurandu-se cea de-a treia editie a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul!”, manifestare dedicata educatiei, preventiei si controlului diabetului zaharat. Evenimentul s-a desfasurat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”, editia Oradea, a debutat cu un Simpozion Ştiintific la care au luat parte renumiti specialisti ai diabetologiei romanesti si peste 100 de medici diabetologi, dar si din domenii conexe.

De asemenea, au existat si actiuni dedicate publicului larg, oradenii putandu-si testa gratuit glicemia si hemoglobina glicata, timp de doua zile, intr-un cort special amenajat.

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”, editia Oradea, a inclus si diverse activitati de constientizare a diabetului zaharat in scoli, licee si facultati, elevii si studentii venind cu propuneri de prevenire a aparitiei acestei afectiuni. De asemenea au fost actiuni care au adus in prim plan simbolul luptei impotriva diabetului: cercul albastru.

De altfel, autoritatile si specialistii in diabetologie au dezbatut problematica diabetului zaharat si importanta implicarii in lupta impotriva acestei boli in cadrul unei conferinte de presa, iar in semn de solidaritate cu milioanele de oameni cu diabet zaharat din intreaga lume, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, primaria municipiului Oradea a fost iluminata in albastru.

Tot in cadrul Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul!”, editia Oradea, a avut loc si cea de-a doua editie a Premiilor de Excelenta „Educatie si Preventie in Diabet” unde au fost premiati cei care s-au implicat in lupta impotriva acestei afectiuni.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala
Articolul următorSocietatea de Neuropatie Diabetica a facut primul pas catre pacientii cu diabet zaharat si neuropatie diabetica