OMS: Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Recomandăm continuarea vaccinărilor

0
15

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că beneficiile vaccinului antiCOVID-19 AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile și recomandă continuarea vaccinărilor, potrivit Reuters.

Reacția OMS vine în contextul în care mai multe țări europene au suspendat utilizarea vaccinului în această săptămână, pe fondul îngrijorărilor.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că investighează rapoartele a 30 de cazuri de afecțiuni neobișnuite ale sângelui, din 5 milioane de persoane vaccinate cu AstraZeneca. În total, 45 de milioane de doze au fost distribuite în regiune.

Autoritatea de reglementare a UE va publica concluziile joi, dar directorul executiv al EMA, Emer Cooke, a declarat că nu a văzut niciun motiv pentru a schimba recomandarea sa legată de vaccinul antiCOVID al AstraZeneca, unul dintre cele patru vaccinuri pe care le-a aprobat pentru utilizare.

OMS a declarat că cei din Comitetul său consultativ global pentru siguranța vaccinurilor evaluează cu atenție cele mai recente date de siguranță disponibile pentru vaccinul AstraZeneca.

„Odată finalizată această analiză, OMS va comunica imediat constatările către public”, au spus reprezentanții OMS, la o zi după ce experții săi au ținut o ședință cu ușile închise.

„În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile sale și recomandă continuarea vaccinărilor”, a adăugat OMS.

 

Articolul precedentAdeverința electronică verde: Cum vor fi protejate datele cu caracter personal
Articolul următorCâte persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID