OMS: Varianta indiană a SARS-CoV-2, detectată în 17 state, inclusiv din Europa

0
44

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atenționează că varianta indiană a noului coronavirus, varianta B.1.617, a fost detectată în 17 țări, inclusiv din Europa.

Potrivit unui document OMS, varianta B.1.617 a fost detectată în peste 1.200 de secvenţe de genom, în ”cel puţin 17 ţări”, iar majoritatea secvențelor descărcate în baza de date GISAID provin India, Regatul Unit, SUA şi Singapore.

De asemenea, în ultimele zile, varianta a fost semnalată, de asemenea, în mai multe ţări europene, precum Belgia, Elveţia, Grecia, Italia.

Ad in title

Totodtă, OMS arată că varianta indiană are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India și sugerează o contagiozitate mai mare.

Cu toate acestea, OMS a clasificat recent această variantă ca ”variantă de interes” şi nu ca ”variantă preocupantă”.

În ceea ce privește apariția acestei noi variante, la apariția acesteia în India a contribuit nerespectarea restricţiilor sanitare şi adunările în masa, potrivit OMS.

Reamintim că India se confruntă cu o explozie de cazuri, depăşind luni un record mondial de 352.991 de noi contaminări şi un record naţional de 2.812 decese, ridicând la 147,7 milioane numărul total de cazuri la nivel mondial.

Articolul precedentRestricții ridicate în mai multe districte din Olanda, începând de miercuri
Articolul următorPropunerile Avocatului Poporului cu privire la contractul-cadru