OMS: Un al doilea pacient depistat cu Ebola în nord-vestul Republicii Democrate Congo a murit

0
277

Un al doilea pacient depistat cu Ebola în nord-vestul Republicii Democrate Congo a murit, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marţi, la câteva zile după apariţia unui nou focar al acestei boli letale, informează Reuters.

Testele genetice au demonstrat că un caz de infectare confirmat săptămâna trecută a fost un nou „eveniment de propagare”, o transmitere de la un animal infectat, şi nu are legătură cu ultimul focar, declarat încheiat în decembrie, a indicat OMS luni, pe Twitter.

Al doilea deces este cel al unei persoane de sex feminin, rudă cu primul caz, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al OMS.

Primul pacient a început să prezinte simptome pe 5 aprilie, însă a solicitat ajutor medical abia după mai mult de o săptămână. Pacientul a fost internat într-un centru de tratament Ebola din Mbandaka, capitala provinciei Equateur din Congo, pe 21 aprilie şi a decedat mai târziu în aceeaşi zi.

Republica Democrată Congo a înregistrat 13 focare anterioare de Ebola, dintre care unul în 2018-2020, în est, în urma căruia au murit aproape 2.300 de persoane, al doilea cel mai tragic bilanţ înregistrat în istoria acestei febre hemoragice.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima săptămână
Articolul următorConf. dr. Mihai Craiu, despre hepatitita misterioasă ce poate afecta grav copiii