Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca, în timpul pandemiei de COVID-19, toți adulții să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână.

În cazul copiilor și adolescenților, OMS recomandă în medie o oră de exerciții fizice în fiecare zi. De asemenea, timpul petrecut de aceștia în fața ecranelor dispozitivelor electronice trebuie limitat, scrie Reuters.

În recomandările OMS sunt incluse și femeile însărcinate şi mamele. Acestea trebuie să facă între 150 și 300 de minute de mişcare, de la moderată până la intense, în fiecare săptămână.

OMS a lansat campania ”Every Move Counts” prin care încurajează oamenii de toate vârstele să evite comportamentul sedentar în vederea prevenirii apariției bolilor și pentru o viață mai sănătoasă.

”Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci reduce și simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Reuters.

La rândul său, Fiona Bull, şefa Departamentului OMS pentru activitate fizică, a subliniat: ”Aceste recomandări subliniază ceea ce mulţi experimentează în timpul restricţiilor COVID aplicate peste tot în lume. A fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar şi pentru sănătatea noastră mintală.”