OMS: Peste 7 milioane de oameni sunt uciși la nivel global doar din cauza fumatului

0
88

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția, în contextul Zilei Mondiale fără Tutun marcată anual în data de 31 mai, că mai mult de 7 milioane de persoane, la nivel global, își pierd viața doar din cauza fumatului. Iar asta în ciuda faptului că marea majoritate a populației din țările dezvoltate este conștientă de pericolele tutunului și fumatului.

Chiar dacă se crede că fumatul este principala cauză a cancerului de gât și de plămâni, precum și un factor major de risc în multe alte tipuri de cancer, OMS atenționează că acest consum de tutun este unul dintre principalele cauze ale problemelor și bolilor cardiace.

”Consumul de tutun și fumatul pasiv contribuie la aproximativ 12% din totalul deceselor cauzate de boli de inimă și este a doua cauză principală a bolilor cardio-vasculare, pe locul doi după tensiunea arterială crescută (la care și fumatul poate contribui). Aproape 900.000 de oameni sunt uciși din cauza fumatului pasiv. Ziua Mondială fără Tutun vrea, de asemenea, să evidențieze faptul că fumatul nu afectează doar sănătatea celor care au acest viciu, ci și pe cea a oamenilor și a celor dragi din jurul lor”, potrivit www.awarenessdays.com.

Ad in title

Potrivit OMS, din cei peste un miliard de oameni din întreaga lume care fumează, aproape 80% dintre aceștia se află în țări cu venituri mici în care bolile legate de fumat și mortalitatea din această cauză vor avea cel mai mare impact.

Articolul precedentPrefectul Capitalei: Ședință a CMBSU, luni, privind măsurile de relaxare de la 1 iunie
Articolul următorGrupul de Comunicare Strategică: 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2