OMS: Peste 200 de vaccinuri anti-COVID în diferite faze de dezvoltare şi testare

0
239

Șeful cercetătorilor OMS, Soumya Swaminathan, a declarat că în prezent există peste 200 de vaccinuri anti-COVID în diferite faze de dezvoltare şi testare. Aproximativ 20 dintre ele sunt testate deja pe oameni, iar câteva, cele mai avansate, au intrat în stadiul de testare pe mii de pacienţi. Swaminathan a invocat vaccinul experimental pe bază de ARN mesager produs de Moderna, vaccinul rezultat al colaborării dintre Universitatea Oxford şi AstraZeneca, precum şi vaccinurile aflate în faze avansate de testare în Rusia şi China.

Pentru aprobarea unui astfel de vaccin, companiile producătoare trebuie să monitorizeze participanţii la testare timp de mai multe luni de zile, pentru a observa dacă în rândul lor se înregistrează o rată mai mică a infecţiilor cu coronavirus decât în cazul participanţilor care au primit un vaccin de control, potrivit OMS.

„Ne dorim să înregistrăm un nivel de protecţie cât mai ridicat cu putinţă – între 80% şi 90% ar fi fantastic”, a susţinut ea, avertizând însă că doar un număr mic de vaccinuri potenţiale anti-COVID au şanse reale de a trece prin toate stadiile de testare pentru a ajunge să fie aprobate pentru folosire.

„Avem numeroase vaccinuri candidat, ceea ce este excelent, pentru că în mod normal, rata de succes pentru un nou vaccin este de aproximativ 10%”, a adăugat ea.

Articolul precedentExperiența unui pacient vindecat de COVID: O tuse cu expectoraţii îmi zdruncina tot organismul
Articolul următorToți angajații DSP testați pentru COVID-19 sunt negativi