OMS: Numărul deceselor cauzate de COVID-19 nu a scăzut în același ritm cu numărul de cazuri noi

0
199

Oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că răspândirea COVID-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor, atribuind transmiterea coronavirusului noilor variante, precum Alpha şi Delta, care sunt mai contagioase, transmite Reuters.

”Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea mai mare parte a populaţiei lumii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Acesta a mai spus că în timp ce numărul de cazuri noi de coronavirus continuă să scadă la nivel mondial, numărul deceselor nu a scăzut în acelaşi ritm. Peste 3,8 milioane de oameni au murit de COVID-19 în întreaga lume, de la începutul pandemiei.

Numărul de cazuri noi a scăzut timp de şapte săptămâni la rând, cea mai lungă serie de declinuri înregistrate de la începutul pandemiei, dar numărul deceselor raportate săptămâna aceasta este încă similar cu cel raportate săptămâna trecută, a spus el.

„În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări”, a spus Tedros.

De asemenea, țările din Africa se confruntă cu rate de mortalitate mai ridicate în rândul celor care suferă de COVID-19 decât în ​​alte ţări.

Ratele mai ridicate ale mortalităţii sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece ţările africane au raportat mai puţine cazuri decât majoritatea celorlalte regiuni. Ţările africane au, de asemenea, cel mai mic acces la vaccinuri, diagnostic şi aprovizionare cu oxigen, evidenţiind efectele inechităţii medicale despre care au avertizat oficialii din domeniul sănătăţii la nivel mondial.

„Există suficiente doze de vaccinuri la nivel global pentru a reduce transmisia şi a salva multe vieţi dacă sunt utilizate în locurile potrivite pentru persoanele potrivite, a arătat oficialul OMS.

 

Articolul precedentIoana Mihăilă participă la reuniunea Consiliului ministerial EPSCO, la Luxemburg
Articolul următorJurma, despre tulpinile dominante de coronavirus în valul al patrulea