OMS, „extrem de îngrijorată” de răspândirea COVID-19 în Europa

0
129

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se arată „extrem de îngrijorată” de răspândirea COVID-19 în Europa, directorul OMS pentru Europa, dr. Hans Kluge, avertizând că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie fără măsuri urgente, relatează BBC.

Îngrijorarea OMS vine în momentul în care mai multe naţiuni raportează rate record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, vaccinarea insuficientă şi dominaţia regională a variantei Delta, şi a cerut o utilizare sporită a vaccinurilor şi punerea în aplicare a măsurilor de bază de sănătate publică şi a unor noi tratamente medicale pentru a ajuta la combaterea creşterii.

„COVID-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că „ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o „ultimă soluţie”, dar că ar fi „foarte oportun” să existe o „dezbatere juridică şi în societate” despre această problemă.

Articolul precedent37 paturi ATI disponibile pentru pacienţii COVID
Articolul următorJurma, despre apariţia unei noi variante a coronavirusului