OMS donează României echipamente medicale: Defibrilatoare, kituri de echipamente individuale de protecţie și tărgi pentru transportul pacienţilor

0
66

O donaţie de echipamente medicale din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va intra în stocurile naţionale de urgenţă, în baza unei hotărâri adoptată, vineri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat în format hibrid de premierul Nicolae Ciucă.

Astfel, România va beneficia de echipamente sanitare necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat, constând în 106 defibrilatoare, 228 de kituri de echipamente individuale de protecţie şi 220 de tărgi pentru transportul pacienţilor.

”România va beneficia de o nouă donaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii constând în 106 defibrilatoare, 228 de kituri de echipamente individuale de protecţie şi 220 de tărgi pentru transportul pacienţilor”, anunţă Executivul.

Bunurile donate vor intra în proprietatea privată a statului şi vor fi date în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea constituirii ca stoc de urgenţă medicală.

Articolul precedentINSP: Peste 82.500 de cazuri de infecții respiraorii acute, raportate în ultima săptămână
Articolul următorDigitalizarea procedurilor medicale, implementată în patru spitale din Capitală