Directorul OMS Europa: Săptămâna trecută, numărul deceselor asociate COVID-19 în regiune a crescut cu 11%

0
284

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră ”fiabilă” o estimare conform căreia vor avea loc 236.000 noi cazuri de deces asociat COVID-19 în Europa până la 1 decembrie, a declarat luni directorul Biroului OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat de AFP şi EFE.

Hans Kluge a informat la o conferinţă de presă că „săptămâna trecută, numărul deceselor în regiune a crescut cu 11%, o estimare fiabilă ce prevede 236.000 noi decese în Europa până la 1 decembrie”, subliniind că acestea se vor adăuga celor 1,3 milioane de decese provocate de pandemie pe ”vechiul continent”.

Responsabilul OMS s-a declarat totodată „foarte îngrijorat” de creşterea numărului de contagieri cu noul coronavirus din ultimele săptămâni, o situaţia agravată de scăderea indicelui de vaccinare în unele ţări de pe continent.

Această creştere a ratei cazurilor de infectare este asociată unei prezenţe mai mari a variantei Delta, mai contagioasă, dar şi relaxării restricţiilor şi înmulţirii călătoriilor în această perioadă de vacanţă, a argumentat OMS.

„Trebuie să fim fermi în menţinerea măsurilor de protecţie, inclusiv vaccinările şi măştile sanitare. Vaccinurile sunt calea pentru a redeschide activităţile sociale şi a stabiliza economia”, a subliniat Hans Kluge.

Articolul precedentProiectul de înființare a Comitetului pentru Prevenirea infecțiilor din asistența medicale,în transparență MS
Articolul următorHans Kluge, directorul OMS Europa: Dozele anti-COVID-19 de supra-rapel ”nu sunt un lux”