OMS: 42 de milioane de copii sub 5 ani, la nivel global, sunt supraponderali

0
56

La nivel mondial, 42 de milioane de copii cu varsta sub 5 ani, respectiv 7%, sunt supraponderali, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Daca in anul 2000, numarul acestora era de 32 de milioane, in 13 ani s-a inregistrat o crestere cu 10 milioane de copii supraponderali. Conform datelor OMS, in 2011 mai mult de 2/3 din copiii supraponderali cu varsta sub 5 ani proveneau din tari cu venituri mici si mijlocii.

in contextul cresterii supraponderabilitatii in copilarie la nivel global, OMS a propus ca pana in anul 2025, prin implementarea unor masuri, numarul copiilor care se confrunta cu o astfel de problema sa scada. Iar asta cu atat mai mult cu cat astfel de copii sunt la risc de a dezvolta diverse alte afectiuni, precum: obezitate, unele boli netransmisibile, moarte prematura si diferite dizabilitati la varsta adulta.

Printre masurile vizate se regasesc implementarea unor ghiduri alimentare in randul populatiei, constientizarea populatiei in ceea ce priveste alimentatia si cresterea sanatoasa a copiilor, promovarea activitatilor fizice.

Articolul precedentAnalize recomandate in sarcina
Articolul următorLa multi ani 2016!