Oana Gheorghiu, despre soluția la suspendarea internărilor și a intervențiilor chirurgicale

0
416

Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, a afirmat în legătură cu proiectul de ordin conform căruia, pentru o perioadă de 30 de zile, vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale, că singura soluție sunt parteneriatele cu spitalele private, pe termen limitat, astfel încât și dreptul pacienților non-COVID-19 de a beneficia de îngrijire să fie respectat.

„Înțeleg perfect ce se întâmplă în sistemul de sănătate, înțeleg că nu face față și că e o situație cum nu a mai trăit România. Totuși au trecut 18 luni în care pacienții cronici și mai ales cei oncologici nu au avut acces la tratamente sau diagnosticare. Consecințele se vor vedea în perioada următoare, în lunile și anii următori, dar cine să evalueze adevărata situație și cui să-i pese? Soluții? Da, sunt sigură că dacă guvernului i-ar fi păsat mai mult de oameni decât de bătălii politice le-ar fi găsit. Eu zic doar una: parteneriate cu spitale private, pe termen limitat, astfel incât și dreptul pacienților non-COVID de a beneficia de îngrijire să fie respectat.Vocea acestor oameni nu e stridentă, nu se aude acolo sus…Nu se aude, nu contează, așa funcționează România”, a scris Oana Gheorghiu, pe pagina sa Facebook.

 

 

Articolul precedentVaccinul Pfizer, eficient împotriva tuturor variantelor noului coronavirus timp de cel puţin şase luni
Articolul următorBucurești: Rata de incidență COVID a depășit pragul de 10 cazuri la mia de locuitori