Oameni de știință din Belgia testează un vaccin antiCOVID care ar oferi imunitate pe viață

0
54
vaccin, COVID-19
vaccin, COVID-19

Oameni de știință de la Institutul Rega al Universităţii Catolice din Leuven, Belgia, susțin că un vaccin dezvoltat de ei împotriva noului coronavirus oferă imunitate pe viață, fiind o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Vaccinul antiCOVID-19 al cercetătorilor din Belgia se află în prezent în faza de testare şi ar urma să fie distribuit în această toamnă.

„Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, susține Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain, potrivit Digi24.ro.

Ad in title

Vaccinul Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la – 8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite, spre deosebire de cele de la Pfizer, la – 70 de grade Celsius sau Moderna, la – 20 de garde Celsius.

Articolul precedentGCS: 3.525 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 66 decese
Articolul următor„Paşapoartele de vaccinare”, vor fi dezbătute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii