O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în țară

0
26

48.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi în țară. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră, informează CNCAV.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare MedicoMilitară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până în prezent, au fost recepționate 840.400 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 306.250 de persoane.

Articolul precedentRestricțiile anunțate pentru Sectorul 5 al Capitalei, anulate
Articolul următorProf. dr. Cherecheș a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății