O nouă secție ATI, la Spitalul Județean Piatra Neamț

0
370
Foto: Facebook Guvernul României

Noua secția de la Spitalul Județean Piatra Neamț va avea 11 paturi, la etajul III al unității medicale, a declarat, luni, ministrul Sănătății Nelu Tătaru. El a mai precizat că secție de ATI va fi operațională de astăzi sau de mâine dimineață. De asemenea, două spitale din București, Sfântul Ștefan și Cantacuzino, vor fi transformate în suport COVID.

„Chiar dimineață am discutat cu managerul de la Spitalul din Piatra Neamț. Astăzi operaționalizează Terapia Intensivă de la etajul trei de unde sâmbătă au mutat către etajul doi. L-am întrebat și de necesar, au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă care vor fi operaționalizate în această seară sau mâine dimineață. În UPU au pregătite două paturi de Terapie Intensivă care pot prelua niște pacienți dacă ei se agravează”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai precizat că a fost identificat câte un spital suport COVID în fiecare județ. În București, Spitalul Sfântul Ștefan și Spitalul Cantacuzino vor fi transformate în suport COVID. “Am și transmis către DSP-uri să facă evaluarea acestor spitale”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Articolul precedentPreședintele SNMF: Suntem alături de pacienții cu diabet zaharat. Rolul medicului de familie este esențial
Articolul următorGCS: Alte 4.931 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Aproape 1200 de persoane sunt la ATI