Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice are o noua conducere. Alegerile au avut loc in data de 25 mai 2012, la Sibiu, in cadrul celui de-al 38-lea Congres National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

in urma numararii voturilor, Adunarea Generala a Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a decis:

Noul secretar al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este asist. univ. dr. Simona Popa.

Noii vicepresedinti ai Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sunt: dr. Cristian Guja, (vicepresedinte pe probleme cu publicatille), conf. univ. dr. Romulus Timar (vicepresedinte pe probleme organizatorice).

Noii membri ai Comitetului director al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este format din: conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, conf. univ. dr. Gabriela Roman, sef lucr. dr. Mihai Bogdan, conf. univ. dr. Adrian Vlad.

De la sfarsitul lunii mai 2012, prof.univ.dr. Maria Mota preia mandatul de presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – una dintre cele mai importante societatii medicale din Romania.

Prof. univ. dr. Maria Mota este o personalitate recunoscuta si apreciata in medicina romaneasca, in mediul stiintific fiind recunoscuta ca unul dintre cei mai importanti diabetologi romani, dar si ca promotor al ideii de nevoie de educatie in diabet. Prof.univ.dr. Maria Mota este o sursa credibila si legitima de informare nationala pe domeniul diabetului, a nutritiei si a bolilor metabolice, fiind un lider de opinie in probleme ce tin de diabet.

„Doresc sa multumesc predecesorilor mei, care au condus Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice pe un traseu ascendent, facand din aceasta un important pilon pe scena diabetologiei romanesti. imi doresc ca Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sa fie un partener activ in realizarea de programe de preventie si educatie in diabet, in promovarea valorilor medicale din zona diabetului, in cresterea vizibilitatii diabetologiei in randul publicului larg, pe plan national. De asemenea, imi doresc ca Societatea sa fie sprijin pentru centrele de educatie in diabet din tara, prin intensificarea actiunilor adresate atat medicilor, cat si pacientilor ” a declarat prof.univ.dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.