O lucrare realizată de Banksy, expusă în Spitalul General Southampton

0
193

O lucrare realizată de artistul Banksy a fost expusă în Spitalul General Southampton din Marea Britanie,  într-un hol din apropierea Departamentului de Urgențe.

Tabloul denumit „Game Changer” va rămâne la Spitalul General Southampton până la toamnă, când va fi scos la licitație. Banii astfel strânși vor fi donați sistemul sanitar britanic, potrivit bbc.com.

Lucrarea artistului ilustrează un băiețel în genunchi, care se joacă cu o păpușă cadru medical ce poartă mască sanitară.

Cu brațul întins, zborul păpușii seamănă cu cel al unui Superman lansat într-o nouă misiune. Ca orice super-erou, și asistenta poartă pelerină. Pe lângă mască, mai are un semn distinctiv propriu – șorțul pe care este pictată Crucea Roșie, singurul element color din tablou.

Artistul recunoscut pentru gesturile sale excentrice și pentru modul inedit în care își expune operele a lăsat și un mesaj pentru angajații spitalului.

„Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți. Sper să lumineze puțin locul acesta, chiar dacă este doar în negru și alb”, a scris Banksy.

 

Articolul precedentTeste contra cost pentru COVID-19 , realizate de un spital județean
Articolul următorVIDEO Prof. dr. Roxana Nemeș despre explorările funcționale pulmonare în perioada pandemiei