O femeie din Olt a avut o reacție alergică severă de tip anafilactic după vaccinare. Precizările CNCAV

0
23
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Într-un centru de vaccinare din judeţul Olt, o femeie de 46 de ani a dezvoltat, duminică, o reacţie severă post vaccinare, de tip anafilactic, la acest moment starea pacientei fiind bună, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic”, arată CNCAV într-un comunicat transmis luni.

Sursa citată menţionează că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.

Ad in title

„Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din municipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, arată CNCAV.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Bilanțul CNCAV
Articolul următorMarea Britanie: Campania de vaccinare indică o scădere cu 70% a infecţiilor după prima doză Pfizer/BioNTech