O femeie din Moldova Nouă și fiul său la spital, din cauza unei intoxicații cu mercur

0
519

O femeie din Moldova Nouă și fiul său sunt internați în spital, din cauza unei intoxicații cu mercur. Aceștia se află la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara, după ce, în urmă cu zece zile, în blocul în care locuiau a fost detectată prezența mercurului.

“Analizele de urină arată o concentraţie de mercur 10 ori mai mare decât normalul. I-am făcut analize şi mamei, iar rezultatele sunt la fel. Asta înseamnă intoxicare cronică. Eu nu am mai întâlnit un astfel de caz, de când sunt doctor”, a declarat pentru presa locală purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Timişoara, Mihai Gafencu.

Tuturor locuitorilor blocului în care locuiesc cei doi li se vor prelua probe pentru analiză, transmite DSP Caraș Severin. Asta după ce, în data de 25.02.2020, într-un imobil din Moldova Nouă, a fost reclamată prezența unor biluțe dintr-o substanță care părea a fi mercur, pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați,

„În urma cercetărilor efectuate de către reprezentantul DSP Caraș-Severin, sosit la fața locului, împreună cu cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, s-a constatat că în uscătoria dintre etajele II și III a fost vărsată dintr-un recipient o substanță asemănătoare mercurului. Substanța a ajuns pe exteriorul blocului și pe sol. Ulterior, a fost identificat un recipient de plastic cu 0,25 ml cu mercur. Toată cantitatea de mercur rămasă a fost apoi colectată, după care a fost predată în custodia DSP Caraș-Severin, urmând ca o firmă autorizată să o preia și să o distrugă. În urma producerii acestui accident, nicio persoană din acel bloc nu a acuzat la acel moment, eventuale stări de rău. Ulterior, din proprie inițiativă, una dintre locatarele acestei scări de bloc a efectuat un set de analize pentru dânsa și fiul ei, pentru a determina concentrația de mercur din organisme. Analizele au fost recoltate în județul Mehedinți iar efectuarea lor a fost realizată de către o clinică din Germania”, transmite DSP Caraș Severin.

Atât copilul cât şi mama lui au rămas internaţi în spital, unde li se administrează tratamente care să îi ajute să elimine mercurul din organism.

Articolul precedent3 dintre cei 6 pacienți diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați, 35 de persoane în carantină
Articolul următorBărbat din Galați amendat cu 10.000 lei pentru că nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu