O femeie de 102 ani din județul Alba s-a vindecat de COVID-19

0
48

O femeie de aproape 102 ani, cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din judeţul Alba, s-a vindecat de COVID-19, la fel ca şi fiica sa, de 80 de ani, cele două fiind externate vineri din Spitalul Municipal Blaj.

Ambele femei erau vaccinate. Ele au fost internate timp de nouă zile în spitalul din Blaj, la Secţia Infecţioase, însă, în final, au reuşit să învingă boala.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuieşte în Sâncel alături de fiica şi ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

„Nana Ană”, cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj. La împlinirea vârstei de 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană, potrivit Agerpres.

În comuna Sâncel se înregistra vineri o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.

Articolul precedentPistol:Singurul tip de tulpină identificat prin secvenţiere este numai tulpina Delta
Articolul următorManagerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost una „de foc”