O echipă medicală de evaluare a pacienţilor cu COVID-19 soseşte, vineri, din Germania

0
81
Foto: doc.ro

O echipă medicală va sosi, vineri, din Germania, pentru a evalua pacienţii români cu COVID-19 care ar putea fi transferaţi cu avionul la spitale din această ţară, anunţă Ambasada Germaniei în România.

Echipa de evaluare va fi formată din personal din cadrul serviciului medical al forţelor armate germane, precizează sursa citată. De asemenea, o aeronavă a forţelor aeriene germane va fi disponibilă luni pentru evacuarea aeromedicală strategică a pacienţilor.

Deplasarea echipei se va realiza în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sub conducerea secretarului de stat Raed Arafat.

„Europa este caracterizată prin solidaritatea sa şi în lupta comună împotriva Covid-19. Germania şi România rămân unite în aceste vremuri dificile. Mă bucur, aşadar, să primesc în România echipa medicală din Germania. În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre ţările noastre reprezintă o adevărată rază de speranţă. Fiecare viaţă contează. Prin urmare, sper ca misiunea şi transportul pacienţilor să decurgă bine”, a transmis Ambasadorul Germaniei Dr. Peer Gebauer, conform sursei menţionate.

Articolul precedent29 octombrie – Ziua mondială a psoriazisului
Articolul următorCNCAV: Certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă