O comună din județul Constanța intră parțial în carantină

0
43

O carantină parţială a fost instituită, începând de marţi, în comuna Cuza Vodă, în zona carantinată locuind 600 din cei aproximativ 3.600 de cetăţeni ai localităţii, a informat Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa.

„În zona carantinată locuiesc circa 600 din cei 3.586 de cetăţeni ai comunei Cuza Vodă. Mai precis, zona delimitată este la nord de strada Vişinului, la est de strada Medgidiei, la sud de strada Salcâmului şi la vest de strada Viorelelor”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Prefectură.

Conform sursei citate, măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanţa, prin care s-a constatat că în localitate există un risc epidemiologic ridicat.

Ad in title

„În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizat un screening al populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie. În urma acţiunii desfăşurate pe data de 19 aprilie, alte 9 persoane au fost confirmate cu prezenţa virusului SARS-CoV-2. În analiza de risc prezentată de DSP Constanţa, se menţionează şi faptul că populaţia aflată în arealul propus pentru carantinare nu respectă izolarea la domiciliu şi normele impuse prin Ordonanţele Militare în vigoare. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au luat la cunoştinţă că, în cartierul în cauză, există mai multe cazuri de infecţii respiratorii nedeclarate”, se arată în comunicat.

În arealul delimitat şi aprobat pentru carantinare, au fost luate mai multe măsuri restrictive, care vor fi în vigoare până la ieşirea din starea de urgenţă: limitarea la maximum a deplasărilor cetăţenilor şi monitorizarea strictă realizată cu ajutorul IPJ Constanţa, IJJ Constanţa, Poliţia Locală şi structurile MApN; purtarea obligatorie a măştilor de protecţie sau a variantelor alternative de către toate persoanele aflate în spaţii publice din zona carantinată; inventarierea tuturor persoanelor în ceea ce priveşte domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată; stabilirea şi folosirea unor rute ocolitoare, acţiune care intră în grijă autorităţilor publice locale şi a IPJ Constanţa; DSP Constanţa va monitoriza constant situaţia şi va propune testări cu prioritizare a persoanelor aflate în zona carantinată delimitată.

„Măsurile restrictive luate în Cuza Vodă sunt extrem de necesare, atât pentru siguranţa celor care se află în zona delimitată, cât şi pentru restul locuitorilor, aproape 3.000 de alţi oameni. Prin instituirea carantinei, limităm efectele şi răspândirea virusului, iar astfel vom reuşi să-i protejăm pe toţi cei din zonă. Vom monitoriza cu atenţie întreaga comună, pentru că dorim să menţinem un control strict al situaţiei”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, citat în comunicat.

Articolul precedentMedici din Iași au operat de tumoră cerebrală un pacient infectat cu noul coronavirus
Articolul următorMApN pregătește un spital militar de campanie, la Timişoara